Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/www/dynamic/uv.ro/similar.uv.ro/public_html/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/www/dynamic/uv.ro/similar.uv.ro/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/www/dynamic/uv.ro/similar.uv.ro/public_html/wp-includes/theme.php on line 540 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/dynamic/uv.ro/similar.uv.ro/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/www/dynamic/uv.ro/similar.uv.ro/public_html/wp-content/plugins/postratings/postratings.php on line 826 Cand te afli la capat de drum | Similar
BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Cand te afli la capat de drum

Categoria: Articole, Lectii de viata | | 1,947 Citit

Trimite pe YM!

Când lucrurile par sa o ia razna si nu-ti mai ajung 24 ore în zi, sa te gândesti la borcanul gol si cele 2 cesti de cafea… Un profesor de filosofie statea în fata clasei având pe catedra câteva lucruri. Când ora a început, fara sa spuna un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a întrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin iar acestia au fost de acord ca era. Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan,. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar acestia au raspuns în cor “pliiin”!
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceasta data definitiv. Studentii au râs “Acum” a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit, “as dori sa întelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi,persoanele iubite, familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut în afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina.”
“Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte”
“Daca veti începe cu nisipul,” a continuat el “nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele”
“La fel si în viata, daca îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine.”
“Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia în oras la cina, iubeste-o zi de zi din ce in ce mai mult, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv . Ai, în primul rând grija de mingile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip.”
Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele doua cesti de cafea. Profesorul a zâmbit “Ma bucur ca întrebi asta, ele vor doar sa arate ca, oricât de plina ar parea viata ta, e loc întotdeauna pentru doua cesti de cafea, împreuna cu un prieten.”



Statistici

    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 votes, average: 5 out of 5)
    Loading ... Loading ...

    1 User Browsing This Page.
    Users: 1 Vizitator

Cele mai Citite

Cele mai Votate


Articole similare

Comentarii

Acest articol a fost comentat la data Fri, 26 Jan , 2007 ora 14:50 ,aflat in categoria Articole, Lectii de viata. Puteti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0 rss. Puteti lasa un comentariu, sau urmari comentariile prin trackback direct pe site-ul vostru.

1 Comentariu pentru articolul “Cand te afli la capat de drum”. Adauga si tu unul!


  1. #1

    Laura just me ‌ 

    stiam si eu aceeasi poveste numai k in loc ce cafea era vb de bere, morala era oricum aceeasi. Bv Iulian pt blog/site. e foarte reusit :*:*

Nume* [?]



XHTML: Taguri permise: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

◊ Impartasesteti intelepciunea ! ◊



 

  • Calendar

    May 2024
    M T W T F S S
    « Jan    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Useri Online

  • News

  • Alfa primul

    BookMark
  • AddThis Social Bookmark Button
  • Post Rss
    AddThis Feed Button
  • Afla noutatile prin e-mail:

  • Cititori

  • Meta

  • Trafic